همزمان با روز هواي پاك، دومين جلسه شوراي عالي محيط زيست در دولت يازدهم روز دوشنبه 29 دي ماه به رياست دكتر حسن روحاني رييس جمهوری برگزار شد و موضوع قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا پس از ۱۰ سال مورد بازنگري قرار گرفت.
سازمان شهرداریها و دهیاریها - به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري ، رييس جمهوري در اين جلسه با اشاره به اهميت مسايل زيست محيطي بر پرهيز از بخشينگري در تدوين آييننامهها و قوانين مربوط به محيط زيست تأكيد كرد و خواستار همكاري و هماهنگي همه نهادها و وزارتخانهها به منظور حفظ و صيانت از منابع طبيعي كشور در عين توجه به موضوع توسعه و مسايل اجتماعي شد.
در اين جلسه موضوع قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا پس از ۱۰ سال مورد بازنگري قرار گرفت و مصوب شد، استاندارد جديد در خصوص خروجي آلايندههاي وسايل نقليه موتوري تعيين شود.
همچنين كليات سند مطالبه ضرر و زيان قانون صيد و شكار به منظور جلوگيري از شكار بيرويه و قاچاق حيات وحش تصويب و قرار شد جزئيات بيشتر با هماهنگي دستگاههاي مربوطه مورد بررسي قرار گرفته و سپس به عنوان مصوبه ابلاغ شود.
ادامه مطلب...
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تعامل موثر سازمان حفاظت محیط زیست با مجلس شورای اسلامی، گفت: چهار لایحه زیست محیطی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
وی از تصویب لایحه ارزیابی محیط زیستی در کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: طرح ارزیابی زیست محیطی به منظور پیشگیری و جلوگیری از بروز خسارات و آسیب های محیط زیستی تهیه شده است.
مجابی پیگیری لایحه حفاظت و احیا تالاب ها و دریاچه های کشور در مجلس را یکی دیگر از اقدامات امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد و افزود: این طرح به منظور حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه و پایدار و استقرار مدیریت زیست بومی در حوضه های آبریز تالابی کشور با اولویت تالاب های بحرانی و خسارت دیده در شرف ارسال به مجلس شورای اسلامی است.
ادامه مطلب...
رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر ضرورت بازنگری در قانون آلودگی هوا گفت: لایحه هوای پاک در حال حاضر در دستور کار مجلس برای تصویب شدن قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر معصومه ابتکار در هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست که پیش از ظهر دوشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: ارزیابی، حلقه اتصال توسعه و محیط زیست است و هر چه دقیقتر و علمیتر انجام شود به توسعه پایدار نزدیکتر می شویم.
وی با اشاره به اینکه لایحه ارزیابی زیست محیطی در حال حاضر در دولت تهیه شده است، اظهار داشت: این لایحه در دستور کار مجلس قرار دارد که امیدواریم هر چه سریعتر تصویب شود.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین از در دستور کار قرار گرفتن لایحه هوای پاک در مجلس خبر داد و تصریح کرد: این لایحه برای بازنگری قانون آلودگی هوا نزدیک به دو دهه گذشته تهیه شده بود.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علیرضا دقیقی، مصطفی ترک همدانی و پیمان حاج محمود عطار، سه وکیلی هستند که در این میزگرد حضور داشتند.
پیمان حاج محمود عطار ، درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت از وزیر نفت سابق به خاطر افزایش آلایندگی بنزین های تولید پتروشیمی گفت: در حال حاضر، چون آقای میرکاظمی نماینده مجلس است، احضاریه دادسرا باید توسط هیات رئیسه مجلس به دست متهم برسد. آخرین اطلاعی که از دادسرا گرفته ایم،نشان می دهد وکیل ایشان، لایحه دفاعیه در پرونده قرار داده و آقای میرکاظمی از اتهامات و محتویات پرونده آگاه است. همچنین احضاریه او، توسط هیات رئیسه مجلس وصول شده و منتظریم هیات رئیسه، این احضاریه را به آقای میرکاظمی ابلاغ کند.
ادامه مطلب...
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:دستورالعمل حد مجاز آلایندگی خودروها تدوین و برای تصویب به شورای عالی محیط زیست ارسال شد.
وی افزود: استاندارد شدن خودروهای تولید داخل مطابق با شاخص های یورو 4 یکی از اقدامات اساسی در زمینه کاهش آلودگی هوا است که سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه با خودروسازان مذاکرات زیادی داشته و خوشبختانه اکنون بیشتر خودروهای داخلی با استاندارد یورو 4 تولید می شوند.
متصدی ادامه داد: زمان استفاده مطلوب هر وسیله ای از جمله خودرو محدود است بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست در این راستا به تدوین میزان مجاز آلایندگی خودرو پرداخت که برای تصویب به شورای عالی محیط زیست ارسال شده است.
ادامه مطلب...
خبر آنلاین - وبلاگ > ترک همدانی، مصطفی *- این روزها کوس رسوایی تولید بنزین آلوده به صدا درآمده تا بدان جا که تمامی دستگاههای نظارتی بهداشتی و زیست محیطی به خطرناک بودن ، سمی بودن و سرطان زا بودنش اذعان دارند. اینکه تولید این بنزین در مدیریت کدام رییس جمهور رخ داده خیلی اهمیت ندارد (البته برای من) و اما آنچه برایم مهمتر است ردپای دولت است در آلودگی های کلان محیط زیست و مواد خوراکی و آشامیدنی که سابقه خوبی از دولتهای گذشته نیز برجای نمانده است.
کافی است به این چند پرونده و خبر نگاهی بیاندازیم:
گوشتهای آلوده
پروندهای قضایی بود که در سال ۱۳۸۱ در مورد واردات و توزیع گوشت آلوده در ایران مطرح شد و بر افکار عمومی بسیار اثرگذار بود هرچند نمی دانم چند نفر بر اثر مصرف این گوشتها مسموم شده و یا جان خود را از دست دادند. این دادگاه ۶۷ متهم داشته است که در بین آنها ۱۷ نفر راننده و ۲ نفر قایقدار بودهاند. بقیه متهمان این پرونده گوشتفروش، رئیس سازمان دامپزشکی کل کشور، تعدادی از مدیران دولتی و مدیران ارشد شرکتهای فراوردههای گوشتی بودهاند. این گوشتها در صنایع سوسیس و کالباس نیز مصرف می شد.
ادامه مطلب...
کمتر از یکماه پس از آنکه «سازمان حفاظت محیطزیست » خواستار توقف ارسال «پارازیت»ها به دلیل سرطانزایی این امواج شده بود، خبر آمد دادستانی تهران هم به ماجرای «پارازیت»ها وارد شده و دستور رسیدگی برای پرونده شکایت از آسیبزابودن «پارازیت»ها را صادر کرده است.
زیست بوم به نقل از شرق نوشت: خبر ورود دادستانی تهران به ماجرای «پارازیت»ها را «خبرآنلاین» منتشر کرده و نوشته است دادسرای تهران پس از اینکه شکایتی درباره آسیبزابودن «پارازیت»های ماهوارهای دریافت کرد، دستور پیگیری و بررسی این موضوع را صادر کرد. مصطفی ترکهمدانی، وکیل دادگستری که به همراه یکی دیگر از شهروندان اقدام به ثبت شکایت در اینباره کرده بود، گفت: «امروز دادسرای تهران طی دستوری نسبت به پیگیری و بررسی آسیبهای «پارازیت» وارد رسیدگی شد.»
به گفته او، دادسرای تهران طی تعیین شعبه و ارجاع پرونده، دودستور و استعلام درباره آسیبهای احتمالی «پارازیت»ها را به وزارت ارتباطات و سازمان محیطزیست صادر کرد. این وکیل دادگستری توضیح داد: «با توجه به سابقه و اظهارنظر معاون زیست انسانی سازمان محیطزیست کشور درباره سرطانزابودن «پارازیت» این شکایت مطرح شد.» پیش از این نیز معصومه ابتکار، رییس «سازمان محیطزیست»؛ بارها اعلام کرده بود میزان تشعشعات امواج پارازیتی که دسترسی به شبکههای ماهوارهای را مختل میکند، برای سلامتی زیانآور است.
البته ابتکار از زمانی که عضو شورای شهر تهران بود پیگیر ماجرای «پارازیت»ها و عوارض آن برای سلامت انسانها بود و در نهایت اوایل مهرماه معاون محیطزیستی انسانی او در سازمان تحت امرش نظرنهایی درباره سرطانزابودن «پارازیت»ها را اعلام کرده و خواستار توقف ارسال آنها شد. سعید متصدی، معاون محیطزیست انسانی «سازمان محیطزیست» در این رابطه گفته بود «سازمان محیطزیست از کمیته رسیدگی به وضعیت «پارازیت»ها درخواست کرد با توجه به سرطانزابودن «پارازیت»ها، تصمیم دیگری برای مقابله با تهاجم فرهنگی اتخاذ شود» طبق اعلام این مقام مسوول برای رسیدگی به وضعیت «پارازیت»ها، کمیته مشترکی با همکاری «سازمان محیطزیست» و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده و تاکنون جلسات آن در سطح وزیر برگزار و مصوباتی نیز داشته است.
ادامه مطلب...
ایلنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد از معرفی برخی از کارخانه داران شن و ماسه کوهی در شهرستان های بویراحمد و دنا به دستگاه قضایی خبرداد.
"مهندس سیدمحمدرضا جهان آراء" در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در یاسوج، با تایید تخریب های گسترده از سوی کارخانه های شن و ماهی کوهی در تجاوز به عرصه های منابع طبیعی، اظهارداشت: متاسفانه تخریب عرصه های منابع طبیعی توسط این کارخانه داران محرز است و ما نیز آنان را به همین دلیل به دستگاه قضایی معرفی و از آنان شکایت کرده ایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، تخلفات و تجاوز به عرصه های منابع طبیعی را مهمترین دلایل شکایت دستگاه متبوع خود از کارخانه داران شن و ماسه در شهرستان های بویراحمد و دنا عنوان کرد.
وی گفت: حریم مورد استفاده کارخانه داران شن و ماسه کوهی براساس قانون یک تا 2 هکتار است اما متاسفانه اکنون شاهد تخریب گسترده عرصه های منابع طبیعی در این ارتباط هستیم.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
آیت الله موسوی اردبیلی در دو راهی فوق، مضرات جسمی را در صورت اثبات مهمتر از مضرات فرهنگی سیاسی دانسته، چنین پاسخ داده اند: «چنانچه ثابت شود که ارسال پارازیت موجب ضرر معتنابهی مانند موارد مذکور در سئوال می شود ارسال آنها جایز نیست».
عصر ایران - شفقنا «پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه»، استفتائی را به شرح متن زیر به دفتر مراجع و آیات عظام فرستاده است: «با توجه به بهره برداری دشمنان اسلام از شبکه های ماهواره ای جهت پیگیری و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضد منافع جهان اسلام و ضد فرهنگ جوامع اسلامی از یک سو و آسیب ارسال پارازیت روی این امواج ماهواره ای که منجر به افزایش احتمال بروز اختلالات عصبی و مغزی، آریتمی قلبی یا توقف حرکت قلب، مرگ کودکان و نوزادان، ابتلا به سرطان خون، ام اس و بیماری های صعب العلاج و به مرور زمان مرگ خاموش مسلمانان و سایر شهروندان کشورهای اسلامی می شود از سوی دیگر، آیا ارسال این پارازیت ها به لحاظ شرعی مجاز است یا خیر و چه حکمی دارد؟»
آنچنان که متن استفتاء به روشنی نشان می دهد سوال مربوط به تزاحم دو تالی فاسد است: مضرات جسمی شبکه های ماهواره ای و مضرات فرهنگی- سیاسی آنها. در واقع، درخواست پرسشگر، تعیین تکلیف بر سر این دو راهی است که پرهیز از کدام دسته مضرات لازمتر و مهمتر است. اگر به لحاظ شرعی، اجتناب از مضرات جسمی مذکور در استفتا واجبتر باشد نتیجه آن است که ارسال پارازیتها شرعا حرام خواهد بود.
طبعا عمده آیات عظام مسئله را بر محور این تزاحم پاسخ داده اند. آیت الله مکارم شیرازی که با توجه به اهمیت هر دو مفسده فوق، به دنبال راهی برای رفع تزاحم و امکان پرهیز توامان از هر دو دسته مضرات بوده، پاسخ داده اند: «باید تدبیری اندیشید که هم جلوی مفاسد ماهواره ها گرفته شود و هم ضرری بر جسم مردم وارد نشود».
ادامه مطلب...
هر ساله با شدت گرفتن آلودگی هوا آنچه که بیش از قبل مورد سوال قرار میگیرد میزان استاندارد بنزینهایی است که در حال حاضر در جایگاهها توزیع میشود.
به همین دلیل بود که با روی کار آمدن دولت یازدهم ماجرای بنزین های آلوده پتروشیمی مورد توجه ویژه دولتی ها قرار گرفت.
همین چند وقت پیش بود که سخنگوی فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس، با انتقاد از تولید بنزین بیکیفیت در پتروشیمیها، گفت: راهافتادن سونامی سرطان نتیجه مصرف بنزین غیراستاندارد و گاز بهعنوان سوخت است.
موید حسینی صدر گفت: تولید بنزین در پتروشیمیها که از تجهیزات لازم برای این مهم برخوردار نیستند عامل اصلی آلودگی هوا است.
از سوی دیگر بر اساس اظهار نظر کارشناسان محیط زیست، بر اساس پیگیریهای صورتگرفته درخصوص نحوه تولید بنزین در مجتمعهای پتروشیمی، بنزینی که در پتروشیمیها تولید میشود دارای آروماتیک بالایی است که به اذعان کارشناسان این بخش اگر آروماتیک موجود در بنزین نهایتا ششدرصد باشد، مشکلی ایجاد نخواهد کرد درحالیکه بیش از این رقم میتواند ناراحتیهای سطحی چون سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و خستگی مستمر را ایجاد کند و در نهایت، استنشاق مستمر آن میتواند نتیجهای چون سرطان خون بههمراه داشته باشد.
ادامه مطلب...
مدیرکل محیط زیست استان کردستان از دستگیری 11متخلف زیست محیطی خبرداد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، ریاضی فر مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: 11 نفر متخلف زیست محیطی که به شکار و صید غیر مجاز، حمل اسلحه غیر مجاز، شروع به شکار و آلودگی و تخریب منابع زیست محیطی اقدام کرده بودند؛ توسط ماموران اجرایی در سطح استان کردستان در حین ارتکاب جرم دستگیر شدند و جهت مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع داده شدند که با تعامل و همکاری مناسب دستگاه قضایی استان کردستان در کمترین زمان قرار مجرمیت و محکومیت این افراد صادر شده است.
عبدالوحید ریاضی فر ادامه داد: 6 ماه زندان برای 3 نفر به دلیل تهدید علیه بهداشت عمومی از طریق آلوده کردن محیط زیست و 3 ماه حبس تعزیری برای 2 نفر و جریمه 22 میلیون ریالی برای 6 نفر از طریق دستگاه قضا از جمله موارد محکومیت این متخلفان بوده است.
ادامه مطلب...
ناصر عتباتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به لحاظ اهمیت زیست محیطی استان اردبیل از نظر پوشش گیاهی، تنوع زیستی و تنوع حیات وحش از یک سو و بالا بودن میزان تخلفات در زمینه قاچاق چوب، شکار و صید و تصرف و تجاوز به زیستگاهها و اراضی ملی شعبه دادیاری ویژه محیط زیست در این استان تشکیل شد.
به گفته وی، در این شعبه تمام جرائم مربوط به محیط زیست و منابع طبیعی زیر نظر مستقیم دادستانی به صورت ویژه رسیدگی می شود.
دادستان عمومی و انقلاب اردبیل اظهار داشت: در این دادگاه پرونده های زیست محیطی به صورت ویژه و چنانچه پرونده مهمی باشد خارج از نوبت رسیدگی می شود.
عتباتی تصریح کرد: پرونده های زیست محیطی که در سایر شعبات ثبت می شوند به این شعبه ارجاع داده می شوند تا به صورت ویژه رسیدگی شوند.
ادامه مطلب...
سازمان محیط زیست در دولت یازدهم، بارها عنوان کرده است که بنزین تولید شده در پتروشیمی ها که در دولت دهم اتفاق افتاد، سرطان زا است. به همین دلیل چند وکیل از تولیدکننده های بنزین پتروشیمی شکایت کردند.
با مدارکی که از سوی سازمان محیط زیست به مرجع قضایی ارائه شده است، نه تنها سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است که در اسرع وقت به عنوان شاکی خصوصی اعلام شکایت نماید بلکه رییس این سازمان به خاطر تعللی که تاکنون در این خصوص کرده نیز متهم و قابل تعقیب قضایی خواهد بود.
اخیرا مصاحبه خانم ابتکار رییس سازمان محیط زیست را در رسانه ها خواندم که در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر این که آیا حضور شما در پرونده، دلالت بر اعلام شکایت است ،فرمود: خیر ما شکایت نکردیم فقط به عنوان مطلع حضور یافتیم.
خانم ابتکار! دلیل شکایت نکردن تان چیست؟
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر علي محمد شاعري رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با اشاره به اينكه اصلي ترين مشكل محيط زيستي شهر تهران در حال حاضر آلودگي هوا است گفت در صورت ادامه وضعيت انتشار منابع آلاينده، سلامت و بهداشت شهروندان تهراني در معرض تهديد جدي قرار خواهد گرفت.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: اين ستاد در چارچوب وظايف و ماموريتهاي شهرداري تهران و به منظور كاهش آلودگي هوا دستورالعمل اجرايي مقابله با آلودگي هوا را آماده و جهت اجرا به مناطق 22 گانه ابلاغ کرده است.
شاعري در ادامه محورهاي دستورالعمل مقابله با آلودگي هوا را كنترل منابع آلاينده متحرك شامل اخذ برگ معاينه فني موتورسيكلتها و خودرويهاي مورد استفاده شهرداريهاي مناطق، موتور سيكلتها و خودروهاي متعلق به پيمانكاران، منع تردد خودروهاي و وسايل نقليه فرسوده و همچنين بدون برگ معاينه فني تحت مالكيت شهرداري و پيمانكاران، كنترل منابع آلاينده ثابت شامل: كنترل آلودگي هوا در صنايع و كارگاههاي آلاينده مستقر در سطح منطقه و ساختمانهاي تحت تملك شهرداري و همچنين كنترل آلودگي هوا در فعاليتهاي عمراني، خدماتي و ساختماني نام برد.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
سهم آلودگی صنایع و تأثیر آن در میزان آلودگی هوا همچنان در اراک به صورت دقیق رصد نشده و شاید یکی از دلایلی که مدیران صنایع، آلاینده بودن فعالیت واحدهای صنعتیشان را نمیپذیرند، همین است.
به گزارش انتخاب؛ منطقه مرکزی، اینکه سند و دلایل مستدلی مبنی بر تأثیر مستقیم فعالیتهای شرکتهای صنعتی در افزایش آلودگی هوای اراک وجود ندارد، میتواند دستمایهای برای این شرکتها شود که دست پیش را بگیرند تا از قافله عقب نمانند.
شرکت آلومینیوم ایران یکی از این شرکتها است که علی رغم تمامی دستاوردهای صنعتی، به جهت نزدیکی به شهر اراک و آلودگی که برای این شهر به همراه دارد، نامش مدتها است که بر سر زبانها است و نوک پیکان آلودگی هوای اراک اغلب اوقات به سمت این کارخانه است، مسئلهای که مدیران این شرکت هیچگاه کاملا آن را نپذیرفتند و برهمین اساس نسبت به طرح شکایتی از محیط زیست و شهرداری اقدام کرده و خواهان جبران خسارتهایی شدند که پرداخت کرده بودند!
این شکایت در دوره مدیریت قبلی شرکت آلومینیوم مبنی بر عدم آلایندگی علیه شهرداری اراک و سازمان محیط زیست در تهران طرح شد. شکایتی که در دادگاه بدوی حکم آلاینده نبودن را برای این شرکت به ارمغان آورد و حکم برای تأیید به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد.
شکایت ایرالکو دارای وجاهت لازم نیست
عباس رجایی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایسنا در این خصوص گفت: این شکایت از سوی مدیران قبلی شرکت انجام شده است و در حال حاضر به دلیل اینکه متن شکایت را در اختیار ندارم و ندیدهام نمیتوانم در خصوص آن اظهار نظر کنم اما، به هر حال محیط زیست باید در خصوص برخورد با این مسئله جدی عمل کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: چنین شکایتی از نگاه قضایی دارای وجاهت لازم نیست و قطعا ایرالکو برنده این پرونده نیست
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری مهر، شيدا اكار با اعلام اين خبر گفت: ماموران اجرایی اداره حفاظت محيط زيست شهر قدس روز گذشته در پي گشت و پايش صنايع شهرستان با يك واحد معدن شن و ماسه آلاينده با بار آلودگي در خط توليد برخورد می کنند.
وی افزود: به دلیل عدم توجه به اخطاريه صادر شده و بار آلودگي در خط توليد از ادامه فعاليت اين واحد تا برطرف نمودن كامل و اصلاح نواقص زيست محيطي جلوگيري به عمل آمد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان قدس با بيان اينكه در حال حاضر در شهرستان قدس بيش از ٧٠ معدن شن و ماسه و كارخانجات آسفالت فعاليت مي كنند اظهار داشت : نحوه فعاليت آنها با توجه به شرايط جوي حاكم بر منطقه ، نزديكي به شهر قدس و جهت بادهاي غالب تحت پايش مستمر بوده و در صورت عدم توجه به ملاحظات زيست محيطي از ادامه فعاليت آنها جلوگيري به عمل خواهد آمد.
مطالب مرتبط :
ادامه مطلب...
مستندات ارائه شده که نشان می داد بنزین تولید شده در پتروشیمی ها آلوده است توسط این دو نماینده دولت تایید شدند. این دو نماینده از بازپرس پرونده درخواست کردند تا پایان هفته آینده برای ارائه مدارک و مستندات بیشتر در خصوص این موضوع به آنها مهلت دهد که بازپرس نیز پذیرفت.
پیام نو، گروه اجتماعی-جلسه بازپرسی شکایت سه تن از وکلا از مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد به دلیل تولید بنزین آلوده در دوران تصدی گری اش، صبح امروز در دادسرای کارکنان دولت برگزار شد و طی آن نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست مستندات آلوده بودن بنزین تولیدی در دولت قبل را تایید کردند.
پیمان حاج محمود عطار در گفت و گو با خبرنگار پیام نو با اشاره به اینکه صبح امروز نمایندگان وزارت بهداشت و درمان و سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با پرونده شکایت از وزیر نفت سابق در دادسرا حاضر شدند، گفت: «در این جلسه استعلام لازم درباره مستندات پرونده بنزین آلوده که طرح شکایت آن توسط بنده به همراه دو وکیل دیگر دادگستری علیه مسعود میرکاظمی، وزیر نفت سابق و رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی صورت گرفته بود، انجام شد و نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست این مسئله را تایید کردند.»
به گفته این وکیل دادگستری، «مستندات ارائه شده که نشان می داد بنزین تولید شده در پتروشیمی ها آلوده است توسط این دو نماینده دولت تایید شدند. این دو نماینده از بازپرس پرونده درخواست کردند تا پایان هفته آینده برای ارائه مدارک و مستندات بیشتر در خصوص این موضوع به آنها مهلت دهد که بازپرس نیز پذیرفت.»
حاج محمود عطار افزود: «همزمان با تایید مستندات ارائه شده به دادسرا مبنی بر آلوده بودن بنزین، بازپرس از سازمان بازرسی کل کشور نیز موضوع را استعلام کرد و به دنبال آن مشخص شد که پرونده ای نیز در همین باره در این سازمان مطرح بوده است و مستنداتی هم در این پرونده مطروحه وجود دارد که جناب بازپرس آنها را مطالبه و استعلام کرد.»
وی تاکید کرد: «در حال حاضر منتظر هستیم تا اطلاعات پرونده موجود در سازمان بازرسی کل کشور در اختیار دادسرا و بازپرس قرار بگیرد تا پرونده روند خود را دنبال کند.»
به گزارش پیام نو، طرح شکایت از مسعود میرکاظمی وزیر نفت سابق توسط پیمان حاج محمود عطار، مصطفی ترک همدانی، علیرضا دقیقی از وکلای دادگستری صورت گرفته است. علت اصلی شکایت آنها تولید بنزینهای سمی در داخل و توسط کارخانههای پتروشیمی و توزیع آن در سطح شهرها عنوان شده است که خسارت هنگفت مادی و معنوی را به کشور و مردم وارد کرده است، اتهامی که در حال رسیدگی از سوی مراجع قضایی است.
ادامه مطلب...
دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان : هرگونه گزارش در خصوص آسیب به محیط زیست استان در خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.
به گزارش رویش نیوز به نقل از مهر، محمدرضا حبیبی شامگاه دوشنبه در نشستی با خبرنگاران که به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضاییه برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن این هفته به آماری از پروندههای ورودی به دادسراهای عمومی و انقلاب اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: بر این اساس در سال گذشته 101 هزار و 442 فقره پرونده به دادسراهای اصفهان وارد و 102 هزار و 761 پرونده نیز مختومه شده است.
در بخشی از این خبر آمده است : به دنبال خشکسالی در استان اصفهان تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات نیز جز جرایم اصلی اصفهان در یک سال گذشته بوده است.
حبیبی در ادامه به بررسی پرونده آلودگی هوا در مراکز دادستانی اصفهان اشاره کرد و افزود: بر این اساس و با توجه به اینکه 20 درصد از آلایندههای موجود در شهر اصفهان به واسطه مصرف سوخت مازوت در دو نیروگاه شهید منتطری و نیروگاه اصفهان است، احکام قضایی برای این دو واحد صنعتی صادر شده است.
صدور دستور پلمپ تجهیزات مازوت سوز دو نیروگاه در اصفهان
وی با بیان اینکه بر اساس نظر کارشناسان اداره کل محیط زیست استان اصفهان در هر 24 ساعت بر اثر مصرف مازوت در نیروگاههای اصفهان و شهید محمد منتطری 500 تن گوگرد وارد هوای شهر اصفهان و شهرهای اطراف این صنایع میشود،بیان داشت: در این راستا بر اساس حکم قضایی از اردیبشهت ماه سال جاری مصرف مازوت توسط این دو نیروگاه قطع شده و به منظور جلوگیری از مصرف مازوت در فصل سرما نیز دستور پلمپ تجهیزات مازوت سوز این دو نیروگاه صادر شده و در حال اجرا است.
دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان جلوگیری از توسعه شهرکهای صنعتی در غرب اصفهان و به ویژه شهرک صنعتی محمود آباد را نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه قضایی برای کاهش آلایندههای هوای اصفهان عنوان کرد و افزود: جلوگیری از ایجاد مجتمع پتروشیمی پالایش شمال اصفهان که قرار بود در زمینی به مساحت 2400 هکتار ایجاد شود نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش آلاینده ها در اصفهان است.
وی با بیان اینکه هرگونه گزارش در خصوص آسیب به محیط زیست استان در خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد،افزود: تمام اقدامات در خصوص کاهش آلایندههای شهر اصفهان در دستور کار قرار گرفته است.
سه شنبه ، 3 تیر 1393
ادامه مطلب...
پرونده بنزینی و اتهام وزیر اسبق روی میز قضا
اویل نیوز: یکی از وکلای شاکی در پرونده شکایت از وزیر سابق نفت به دلیل تولید بنزین های سمی و آلوده، از حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان محیط زیست در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت در ارتباط با این پرونده خبر داد.
به گزارش اویل نیوز،«مصطفی ترک همدانی» در گفت و گو با ایرنا افزود: بازپرس شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت، موضوع را به نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست تفهیم کرده و مقرر شده طی 10 روز آینده دلایل کارشناسی را در ارتباط با آلوده بودن یا نبودن بنزین تولیدی پتروشیمی در دولت قبل ارایه و در صورت آلوده بودن بنزین تولیدی پتروشیمی، اقامه دعوای خود را ثبت کنند.
وی دامه داد: قبلا هم سازمان بازرسی در ارتباط با پرونده بنزین های آلوده سابقه ای را داشته که بازپرس آن سابقه را هم خواسته تا روی پرونده قرار گیرد.
سه وکیل دادگستری با حضور در دادسرای کارکنان دولت از وزیر سابق نفت به دلیل تولید بنزین های سمی و آلوده توسط پتروشیمی شکایت کردند که این شکایت در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت در حال رسیدگی است.
تاريخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۳
عکس : انصاف نیوز
مطالب مرتبط :
میرکاظمی برای ریاست کمیسیون انرژی رای نیاورد
دادگاه لاهه ایران را به دلیل اشتباه میرکاظمی محکوم کرد
شکایت 3 حقوقدان از وزیر سابق نفت/ بنزین های سمی علیه بهداشت عمومی
فقط یک نماینده افکار عمومی را در مورد بنزین پتروشیمی منحرف می کند
ادامه مطلب...
قرار است جلسه ای با کمیسیون انرژی درخصوص آلوده بودن یا نبودن بنزین پتروشیمی برگزار شود و از این طریق بسیاری از مسائل در این جلسه روشن می شود.
از یک طرف مسئولان این دوره درگفتگو با عصر ایران، مسئولان دوره قبل را متهم به تولید بنزین آلوده می کنند و از طرف دیگر مسئولان دولت قبل این اتهام را کاملا رد کرده اند از جمله مدیر عامل پالایش و پخش دولت دهم می گوید کاملا ماجرا شکل سیاسی به خود گرفته است و حتی هم اکنون بنزین یورو2 را به اسم یورو4 وارد می کنند.
این در حالی است که سه تن از وکلای کشور که یکی از آنها "پیمان عطار" است به دلیل آنکه دیده اند هیچ کدام از سازمان های مربوط در این خصوص اقدام قضایی نکرده اند دست به کار شده و از میرکاظمی، وزیر نفت دولت احمدی نژاد شکایت کرده اند تا پای قوه قضاییه را نیز به میان بکشند و هرچه زودتر دلایل و مستندات رو شود و اگر قرار است اعلام جرم صورت بگیرد از این طریق با سرعت بیشتری این اتفاق رخ بدهد.
در این گزارش عصر ایران پای صحبت های چند تن از مسئولان این دوره و دوره قبل از جمله سالاری و کاظمی، مدیران عامل پالایش و پخش دولت دهم و یازدهم، پیرموذن، نماینده کمیسیون صنایع، پورهاشم، رئیس سابق استاندارد تهران، پیمان عطار، وکیل پایه یک دادگستری و محمد درویش، کارشناس محیط زیست نشسته است که در ادامه بخوانید.
ادامه مطلب...
سه تن از وکلای دادگستری علیه وزیر نفت دولت دهم، به اتهام اقدام علیه بهداشت عمومی و سلامت مردم در دادسرای تهران شکایت کردند.
مصطفی ترک همدانی، یکی از وکلای شاکی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: روز گذشته همراه دو نفر دیگر از وکلا در دادسرای کارکنان دولت حاضر شده و از وزیر سابق نفت شکایت کردیم.
وی افزود: برای اقدام و تولید بنزین های سمی در داخل کارخانه های پتروشیمی و توزیع در سطح شهرها که موجب خسارت هنگفت مالی مادی و معنوی به کشور و مردم شده است شکایت کردیم و عنوان شکایت ما اقدام علیه بهداشت عمومی و سلامت مردم است.
این حقوقدان تاکید کرد: شکایت ما در دادسرا ثبت و به شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت ارجاع شد.
تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۳/۱۲
مطالب مرتبط :
درخواست از دادستان کل کشور برای ورود به موضوع توزیع بنزین ناسالم
دادستان از عوامل تولید کننده آلودگی هوا شکایت کند
تولید و توزیع کنندگان بنزین غیراستاندارد تحت تعقیب قرار گیرند
آسیب دیدگان از آلودگی هوا میتوانند علیه دولت طرح دعوی کنند
ادامه مطلب...
دنیای اقتصاد - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی در جلسه هیأت دولت اشاره کرد و گفت: بر این اساس در تمام پروژههایی که مورد تایید شورای عالی محیط زیست است ارزیابی زیست محیطی الزامی میشود.
به گزارش فارس، معصومه ابتکار پیش از ظهر امروز در اولین برنامه مستقل محیط زیست (اصل پنجاه) که از شبکه یک سیما پخش شد، اظهار داشت: باید درباره مسائل زیست محیطی شاهد تغییر نگرش باشیم بهطوریکه برای حفظ منابع آبی کشور آموزشهای لازم را به کشاورزان ارائه دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه افزود: عدهای تصور میکنند که محیط زیست چرخ پنجم درشکه است این در حالی است که این تصور اشتباه بوده چرا که محیط زیست فرمان درشکه توسعه کشور است.
وی در ادامه به بازنگری بر موضوع همیاران محیط زیست اشاره کرد و بیان داشت: باید در موضوعات گذشته این مسئله آسیبشناسایی صورت گیرد و در عین حال رویکردی نوین در این باره سرلوحه کار قرار گیرد.
ابتکار همچنین به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی در جلسه روز گذشته هیأت دولت اشاره کرد و گفت: لایحه ارزیابی زیست محیطی روز گذشته در دولت به تصویب رسید که میتواند بسیار نوید بخش باشد.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: بر این اساس در تمام پروژههایی که مورد تایید شورای عالی محیط زیست است ارزیابی زیست محیطی الزامی میشود.
ادامه مطلب...
ماده 66 قانون دادرسی کیفری که حدود یکماه پیش ابلاغ شد، به سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی که توسط وزیر دادگستری و با همکاری وزیر کشور انتخاب شده اند این اختیار را می دهد که نسبت به جرایم ارتکابی در این حوزه اعلام جرم کنند اما مدیر کل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست اجرایی شدن این قانون را در سال جاری امکان پذیر نمی داند.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در جلسه علنی مورخ نوزدهم بهمن ماه 1390 با اجرای آزمایشی قانون آیین دادرسی کیفری به مدت 3 سال موافقت شد، در جلسه چهارم اسفند ماه 1392 کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطابق اصل 85 قانون اساسی این قانون تصویب و در تاریخ بیست و ششم اسفند 1392 به تأیید شورای نگهبان رسید. سرانجام در تاریخ 20 فروردین ماه سال جاری جهت اجرا ابلاغ و باید تا 6 ماه پس از ابلاغ اجرا شود.
بر اساس ماده 66 این اصل سازمان های مردم نهادی که اساسنامه آنها درباره حمایت از اطفال و نوجوانان، زنان، اشخاص بیمار و ناتوان جسمی یا ذهنی، محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، بهداشت عمومی و حمایت از حقوق شهروندی است، می توانند نسبت به جرایم ارتکابی در زمینه های فوق اعلام جرم کنند و در تمام مراحل دادرسی برای اقامه دلیل شرکت و نسبت به آرا مراجع قضایی اعتراض کنند.
براساس تبصره 1 این ماده در صورتی که جرم واقع شده دارای بزه دیده خاص باشد، کسب رضایت وی جهت اقدام مطابق این ماده ضروری است. چنانچه بزه دیده طفل، مجنون و یا در جرایم مالی سفیه باشد، رضایت ولی یا سرپرست قانونی او اخذ می شود. اگر ولی یا سرپرست قانونی، خود مرتکب جرم شده باشد، سازمان های مذکور با اخذ رضایت قیم اتفاقی یا تأیید دادستان، اقدامات لازم را انجام می دهند.
بر اساس تبصره 2 این ماده ضابطان دادگستری و مقامات قضایی مکلفند بزه دیدگان جرائم موضوع این ماده را از کمک سازمان های مردم نهاد مربوطه آگاه کنند.
مطابق تبصره 3 این ماده اسامی سازمان های مردم نهاد که می توانند در اجرای این ماده اقدام کنند، در 3 ماهه ابتدای هر سال توسط وزیر دادگستری با همکاری وزیر کشور تهیه می شود و به تصویب رییس قوه قضاییه می رسد.
ادامه مطلب...
یک وکیل دادگستری خواستار ورود دادستان کل کشور به موضوع توزیع بنزین ناسالم و غیر استاندارد در سطح کشور از سوی دولت دهم شد.
هدانا به نقل از ایسنا - حسین ساعتچییزدی، با اشاره به مناظره تلویزیونی روز جمعه - 26 اردیبهشت ماه - در زمینه بررسی عملکرد دولت دهم در توزیع بنزین ناسالم در کشور، گفت: از آنجا که توزیع بنزین ناسالم در کشور یکی از عوامل عمده آلودگی هوا به ویژه در کلانشهرها از جمله تهران است و آثار سوئی در سلامت مردم دارد، انتظار میرود دادستان کل کشور به عنوان مرجع و مظهر حفظ حقوق شهروندی و در اجرای وظایف خود در راستای استیفاء و احیاء و اقامه حقوق مردم، رسیدگی به این موضوع را در دستور کار قرار داده و با بررسی کارشناسیهای علمی و گزارشهای موجود از جمله محیط زیست و سایر مراجع مربوطه نتایج آن را به مردم گزارش دهد.
وی افزود: آمرین و مقصرین توزیع بنزین ناسالم در کشور باید هرچه سریعتر به دادگاه معرفی و محاکمه شوند.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه یکی از وظایف دادستان کل کشور، احقاق و حفظ حقوق شهروندی است، ادامه داد: دادستان محترم کل کشور باید همانگونه که به درستی در معضلات حقوقی اجتماعی دیگر مانند موضوع اتوبوسهای اسکانیا و ... ورود پیدا کرده به این موضوع هم که حق مردم است ورود پیدا کند؛ زیرا توزیع بنزین ناسالم مساله بسیار مهمی است که با سلامتی مردم ارتباط دارد.
ساعتچییزدی یادآور شد: دولت دهم موظف بود زمانی که با کمبود بنزین مواجه شده بود آن را به مردم اعلام و موضوع کمبود را به طور شفاف مطرح و راه حل دیگری را میاندیشید، ولی متاسفانه پنهانکاری دولت دهم و توزیع بنزین ناسالم در کشور به هر دلیلی که باشد با به خطر افتادن سلامتی مردم توجیهی ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
مطالب مرتبط :
درخواست از دادستان کل کشور برای ورود به موضوع توزیع بنزین ناسالم
تولید و توزیع کنندگان بنزین غیراستاندارد تحت تعقیب قرار گیرند
دادستان از عوامل تولید کننده آلودگی هوا شکایت کند
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
منابع خبری چین اعلام کردند: «لی گوینشین»، ساکن شهر «شیجیاژوانگ» مرکز استان «هبی» در شمال این کشور، شکایتنامهای را به دادگاه محلی تسلیم کرده و از اداره حفاظت از محیط زیست شهرداری این شهر درخواست کرده که به وظیفه قانونی خود در کنترل آلودگی محیط زیست عمل کند.
این شهروند چینی در شکایتنامه خود گفته است که مبالغی را برای خرید ماسک، دستگاه تصفیه هوا و وسیله ورزشی تردمیل برای پیادهروی در داخل خانه هزینه کرده و دولت موظف است دستکم این مبالغ را به او بپردازد.
وی گفت: علاوه بر خطرات جانی آلودگی هوا، وضعیت موجود باعث وارد شدن خسارت اقتصادی به مردم هم میشود که دولت و ادارات دولتی که وظیفه حفاظت از محیط زیست را برعهده دارند، مسئول جبران آن هستند زیرا دولت دریافتکننده مالیات بر سود شرکتهایی است که در آلوده کردن محیط زیست سهیم هستند.
به نقل از شبکه خبری بی بی سی، رشد سریع اقتصادی و بیتوجهی صنایع به حفظ محیط زیست، عامل اصلی تشدید آلودگی هوا در این کشور بوده است. در ماههای اخیر، مناطق شمال چین از جمله پکن، گرفتار بدترین وضعیت آلودگی هوا بودهاند به نحوی که در مواردی، دولت مجبور شده دستور متوقف ساختن برخی فعالیتها را صادر کند.
هنوز مشخص نیست که آیا دادگاه محلی شکایت لی گوینشین را قابل پیگیری تشخیص دهد و وکیل لی نیز از اظهارنظر حقوقی در این زمینه خودداری ورزیده است.
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۲
مطالب مرتبط :
درخواست از دادستان کل کشور برای ورود به موضوع توزیع بنزین ناسالم
آسیب دیدگان از آلودگی هوا میتوانند علیه دولت طرح دعوی کنند
دادستان از عوامل تولید کننده آلودگی هوا شکایت کند
ادامه مطلب...
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز از محکومیت مدیران دو واحد صنعتی آلاینده هوا به حبس خبر داد.
به گزارش ۵۵آنلاین به نقل از مهر رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز از محکومیت مدیران دو واحد صنعتی آلاینده هوا به حبس خبر داد.
علی بنی عگبه گفت: در پی انتشار آلودگی در هوای اهواز در تابستان امسال پرونده یک کارخانه آجرسازی در مراجع قضایی طرح شد.
وی با اشاره به صدور رای پرونده افزود: مدیرعامل این کارخانه به چهار ماه حبس و این شرکت نیز به نشر رای قضایی در رسانه ها محکوم شده است.
بی عگبه همچنین اظهار کرد: یک واحد تولید کننده مخازن و تاسیسات نفتی نیز به دلیل انتشار آلودگی در هوای اهواز پاییز امسال به مراجع قضایی معرفی شده بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز اضافه کرد: بر اساس رای پرونده، مدیرعامل این واحد صنعتی نیز به شش ماه حبس و این کارخانه نیز به تعلیق یک ساله محکوم شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: بیش از 20 پرونده از صنایع آلاینده هوا هم اکنون در مراجع قضایی مطرح شده که در حال بررسی هستند.
تاریخ انتشار : 23 اسفند, 1392
مطالب مرتبط :
آخرین مصوبه هیات دولت برای کاهش آلودگی هوا که می توان آن را نقطه عطفی در مبارزه با آلودگی هوا دانست، برای اجرا به تمام دستگاه ها و نهاد های مرتبط ابلاغ شد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، هیات وزیران بنا به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوبه کاهش آلودگی را تصویب و برای اجرا به دستگاه های مرتبط ابلاغ کرد.
در این مصوبه وظایف دستگاه های اجرایی از جمله وزارت خانه های نفت، نیرو، کشور، راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی مشخص شد.
تمام این دستگاه ها موظفند با توجه به لزوم اهتمام جدی برای مقابله موثر با آلودگی هوا، اقداماتی در زمینه سوخت، خودروهای در حال حرکت، منابع ساکن، خودروهای نو، نیروگاه ها، مدیریت حمل و نقل و تقاضای سفر، پایش و پیش بینی هوا، آموزش و اطلاع رسانی و زیرساخت های شهری انجام دهند.
این مصوبه تمام دستگاه های اجرایی را مکلف و موظف می کند، تمام مسوولیت های محول شده را در زمان بندی تعیین شده به نحو مطلوبی اجرا شود.
برنامه ابلاغی شامل وظایف دستگاه های اجرایی برای مقابله با آلودگی هوا و استانداردهای تولید خودرو تا سال 1402 با موافقت دولت و در راستای حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا به ویژه در کلان شهرها است و تمام دستگاه های اجرایی موظفند اعتبارات لازم برای تحقق اقدامات موضوع را در بودجه سنواتی خود پیش بینی کنند.
بنا بر این گزارش، وظایف وزارت نفت در مبحث سوخت به شرح ذیل است:
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قطعا بدون همکاری و هماهنگی دستگاه های ذی ربط و اجرایی، مفاد مصوبه آلودگی هوا پیش نخواهد رفت.
انتخاب - معصومه ابتکار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: مصوبه راهکارها و برنامه اجرایی مربوط به آلودگی هوا اتفاق خوبی است که در دولت یازدهم رخ داده است زیرا آلودگی هوا یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی کشور است.
وی که به دلیل مصدومیت ناشی از سانحه رانندگی همچنان دوره نقاهت را در منزل می گذراند، افزود: آلودگی هوا در طولانی مدت گاهی عوارض جبران ناپذیری برای سلامت افراد جامعه به دنبال دارد و آثار و عوارض سوء گسترده ای در حوزه سلامت به جای می گذارد.
ابتکار روز چهارشنبه گذشته در مسیر عزیمت به هیات دولت دچار سانحه رانندگی شد. وی از ناحیه کتف و بازو دچارشکستگی شد و پس از جراحی در بیمارستان پارس، اکنون دوران نقاهت را می گذراند.
ابتکار ادامه داد: هر انسانی روزانه 16 کیلو هوا تنفس می کند این در حالی است که فقط یک کیلو غذا می خورد بنابراین اهمیت و نقش هوا در زندگی، سلامت افراد و کیفیت جوامع بسیار موثر است.
وی گفت: سازمان بهداشت جهانی و مجامع بین المللی بحث آلودگی هوا را از مباحث بسیار حایز اهمیت برای پویایی، نشاط و سلامت جوامع تلقی کرده است و دولت یازدهم همت خود را برای برطرف کردن این معضل به کار گرفته که تصویب مصوبه آلودگی هوا در هیات دولت یکی از برنامه های دولت است.
ابتکار ادامه داد: برای آماده کردن این مصوبه حدود 4 ماه جلسات مختلفی با دستگاه های مختلف برگزار کردیم و در نهایت وظایف هر دستگاه به طور جداگانه مشخص شد. البته هر کدام از دستگاه های مختلف از دوره گذشته مشکلات و محدودیت هایی داشتند و موانعی برای پیشبرد کارهایشان وجود داشت که با برگزاری جلسات متعدد این مشکلات برطرف شد.
ادامه مطلب...
مدیرعامل شرکت نفتی اِنی ایتالیا به جرم آسیب رساندن به محیط زیست در زمان مدیریت خود در کارخانه برق پورتو تول به سه سال حبس محکوم شد.
بهار نیوز - به گزارش هفتهنامه پترولیوم اینتلیجنس، پائولو اسکارونی مدیرعامل اِنی که در سالهای ٢٠٠٢ تا ٢٠٠٥ مدیر کارخانه برق پورتو تول شرکت انی ایتالیا بود به دلیل نقض قوانین زیست محیطی در زمان مدیریت این شرکت، به سه سال زندان محکوم شد. اسکارونی میگوید که هیچ نقشی در این زمینه نداشته و خواستار تجدیدنظر در حکم دادگاه شده است.
آلبرتو مورو ویسکونتی، وکیل مدافع اسکارونی در گفتگو با خبرنگاران اتهامات موکلش را بی پایه و اساس دانست و گفت: زمان زیادی از این وقایع میگذرد و موضوع مشمول گذر زمان شده است. مدیرعامل اِنی همچنین با اتهام فساد در پروژههای سال ٢٠٠٩ شرکت سایپم در الجزایر مواجه است. ٤٢,٩ درصد از سهام سایپم به اِنی تعلق دارد.
دوران مدیریت اسکارونی در شرکت اِنی از سال ٢٠٠٥ شروع شده و در ماه مه سال جاری میلادی به پایان می رسد. مدیرعامل شرکت نفتی اِنی ماه دسامبر گذشته در جریان تحقیقات مربوط به موضوع الجزایر هر گونه فساد در پروژههای این کشور را رد کرد.
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۳
- به این خبر که ۱۷ بهمن منتشر شد توجه کنید: «معصومه ابتکار: بنزین تولیدی پتروشیمی ترکیب خطرناکی است که به اشتباه در چهار سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته که خطرات جانی بسیاری را برای مردم داشته است...»
الف - دکتر محمد بهروزیه - در اصطلاح جرم شناسی به این می گویند مصداقی از «جرم شناسی تضاد».
یعنی بر خلاف تصور عموم که فکر می کنند فقط کسانی که در زندان هستند یا دستگیر می شوند «مجرم» هستند و به «جان، مال و آبرو و سلامتی دیگران آسیب می زنند»...
باید گفت بر عکس بیشتر جرایم علیه «جان و مال و سلامت» مردم توسط افرادی از طبقات متوسط و بالای جامعه انجام می شود که «صدمات مجرمین» در کنار آنها بسیار ناچیز است. اما آنها به دلیل نزدیک بودن به «کانون قدرت» ۱- نه رفتارشان جرم تلقی می شود ۲- نه تعقیب می شوند ۳- نه دستگیر می شوند ۴- نه محکوم می شوند ۵- و نه حکم محکومیت آنان به مورد اجرا قرار می گیرد...
لازم به توضیح است که جرایم به سه دسته مهم تقسیم می شوند: ۱- جرایم علیه اشخاص (صدمات جسمانی و معنوی) ۲- جرایم علیه اموال و مالکیت ۳- جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی
بدون اغراق باید گفت چنین صدماتی به طور گسترده بیش از آنکه توسط «مجرمین رسمی» صورت بگیرد توسط کسانی صورت می گیرد که «به کانون های قدرت نزدیک هستند»
دلیل اینکه به این قسمت از نظریات جرم شناسی جرم شناسی تضاد می گویند آن است که تضادی میان یک باور قدیمی و اثبات شده با آمارهای رسمی دیده می شود که عبارت است از: ۱- این باور که: قدرت فساد می آورد ۲- آمار جرایم نشان می دهد هر چه افراد به کانون های قدرت نزدیک تر باشند جرایم کمتری از آن افراد گزارش می شود (محل سکونت اکثر محکومین مناطق حاشیه شهر و فقیر نشین است. کسانی که هم خودشان بدبخت هستند و هم پارتی نداشته اند که از چنگال عدالت نجاتشان دهند....)
ادامه مطلب...
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی گفت: مهاجرت از خوزستان به دلیل مشکلات زیستمحیطی روز به روز بیشتر میشود و باید برای این مسئله فکری اساسی کرد.
حجتالاسلام ساداتابراهیمی امروز اظهار کرد: بسیاری از بیماران تنفسی و جانبازان و... به دلیل آلودگی هوا در استان خوزستان مجبور به مهاجرت از این استان شدهاند و به این دلیل باید برای بهبود وضعیت آب و هوای استان و برای این مشکل فکری اساسی کرد.
وی افزود: مشکلات زیستمحیطی از ریزگردها تا باران اسیدی روز به روز در خوزستان در حال افزایش هستند و به این دلیل باید تلاش کرد تا برای رفع مشکلات و کاهش عوارض این پدیدهها در جامعه فکری اساسی کرد، در این بین باید همه بر رعایت نکات زیستمحیطی و سلامت در جامعه پایبند باشند.
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: رفع مشکلات زیستمحیطی زمان زیادی نیاز دارد ولی رفع عوامل تشدیدکننده این پدیدهها سهلالوصولتر است و ابتدا باید از تشدید این پدیدهها جلوگیری کرد و سپس برای رفع مشکلات در این حوزه گام برداشت.
ادامه مطلب...
به دنبال حساس شدن جامعه و قواي سهگانه نسبت به حفاظت از محيط زيست و در آخرين واكنشها، مجلس سازمان محيط زيست را به عنوان تنها متولي رفع آلودگي هوا و ضابط قضايي در اين رابطه معرفي كرد.
جوان آنلاین - تا امروز آلودگي هوا در كلانشهرهاي ايران حل نميشد، چون متولي نداشت! اما از امروز به بعد رفع آلودگي هوا نه تنها متولي دارد، بلكه اين متولي به عنوان ضابط قضايي توانايي برخورد با متخلفان را نيز دارد.
اگر عبارت «آلودگي هوا متولي ندارد» را در موتورهاي جستوجوي اينترنتي وارد كنيد، ميبينيد اين اظهار نظر از سوي بسياري از مسئولان بيان شده است و با بيان آن يا كمكاري مجموعه خود را تبرئه كردهاند يا اساساً صورت مسئله وجود آلودگي هوا را پاك كردهاند.
اما اظهارات عباس رجائي، رئيس كميسيون كشاورزي آب و منابع طبيعي مجلس تمام بهانهها را از دست همه دستگاههايي كه متولي بودند و نبودند خارج كرد. وي روز گذشته در گفت و گو با رسانهها گفت: از اين پس سازمان حفاظت محيط زيست متولي رفع آلودگي هوا به عنوان ضابط قضايي با متخلفان برخورد خواهد كرد.
هواي پاك قانوندار ميشود
وي با تأكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيط زيست تنها متولي رفع آلودگي هوا از اين پس خواهد بود، تصريح كرد: تصويب نهايي طرح هواي پاك منتج به مقيد شدن تمامي ارگانها، سازمانها و افراد به رعايت اصولي براي كاهش آلودگي هوا ميشود.
ادامه مطلب...
نماینده مردم تهران از دادستان کل کشور خواست تا به عنوان مدعیالعموم از عوامل ایجاد کننده آلودگی هوا در پایتخت شکایت کند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری خانه ملت؛ مجتبی رحماندوست با اشاره به تشدید آلودگی هوای پایتخت و برخی شهرهای دیگر گفت: در حال حاضر قوانین و مقررات لازم برای جلوگیری از بروز آلودگی هوا وجود دارد که متاسفانه به درستی اجرا نمیشود. بعضا در سطح شهر حضور خودروهای دولتی و حتی اتوبوسهای دودزا و آلوده کننده هوا مشاهده میشود.
وی افزود: کارخانهها و عوامل دیگری نیز سموم را در هوا تزریق میکنند که برای مقابله با تمامی آلودگیها قانون وجود دارد . طبیعتا مردم نمیتوانند به عنوان شهروند از ماشینهای دودزا شکایت کنند . در این گونه موارد مدعیالعموم باید وارد شود و از حق مردم دفاع کند. عضو مجمع نمایندگان تهران تاکید کرد: انتظار میرود دادستان کل کشور از طرف کل مردم از خودروسازانی که استاندارد را رعایت نکردند و آلودگی هوا را تشدید میکنند شکایت کند تا شاید با این شکایت جلوی ادامه کار این دستگاههای تولید کننده آلودگی هوا گرفته شود.در این شرایط است که میتوان قدمی در جهت داشتن هوای پاک برداشت.
ادامه مطلب...
به گزارش بولتن نیوز، روزنامه همشهری در ادامه نوشت: همه اینها واقعیتی است که شهرهای بزرگی در جهان به خاطر آلودگی هوا با آن مواجه شدهاند و روزگاری این جملات هر کدام تیتر روزنامههای کشوری در جهان بوده است؛ واقعیت تلخی که بالاخره کشورها را مجبور کرد که فکری به حال آلودگی هوای شهرها بکنند تا برای نجات مردمی که بعد از مدتها سرفه و خسخس سینه به بیماریهای مختلف مبتلا میشدند و کمکم جانشان را از دست میدادند کاری شود. خیلی از کشورهای جهان سالها پیش فهمیدند که باید با مدیریت واحد، کاری برای مقابله با گسترش آلودگی هوا کنند که شهرهایشان جایی برای زندگی باشد نه برای مرگ. مشکل آلودگی هوا مسئلهای مختص به منطقهای خاص در جهان نیست؛ همه کشورها به نسبت خودشان با آن دستوپنجه نرم کردهاند. هنوز هم ساکنان شهرهای زیادی در جهان با گرفتاری آلودگی هوایی که باید تنفس کنند مواجه هستند اما شهرهایی هم در جهان وجود دارند که توانستهاند اوضاع را بهتر کنند تا از گروه مناطق آلوده و خطرناک برای زندگی خارج شوند.
ادامه مطلب...
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تاریخ ایرانی: این روزها سخن گفتن از «پاکی هوا» دستکم در پایتخت بیهوده و بیمعناست. تهران دیگر آن دشت خوش آب و هوایی که بنیانگذار قاجار دارالخلافهاش کرده بود، نیست. کلانشهری آلوده و شلوغ است که روزنامهها در چهارمین روز «هفتۀ هوای پاک» در تیترهایی درشت مردم را دعوت به ترک آن میکنند؛ شاهبیت سخنان معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، که چند ماه قبلش گفته بود «هیچکدام از استانداردها در کیفیت بنزین اجرا نمیشود» و حالا از مردم خواسته «اگر کودک بیمار یا خردسال دارند از تهران بروند که این راه سریعترین راه برای گریز از آلودگی هوا است.»
موضوع آلودگی هوا به دغدغهای همهگیر تبدیل شده است، چنانکه علاوه بر معصومه ابتکار به عنوان یکی از مسئولان مرتبط با مقولۀ محیط زیست، بسیاری از هنرمندان هم در ماههای اخیر نسبت به خطرات آلودگی هوا ابراز نگرانی کردهاند. عزتالله انتظامی یکی از این هنرمندان بود. آقای بازیگر مدتی پیش که به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی هوا در بیمارستان بستری شد، گفته بود «پزشکان تأکید دارند که پس از مرخص شدن از بیمارستان باید به دریا بروم و در تهران نمانم.» او روز سهشنبه اول بهمن ماه نیز همزمان با استعفای اعتراضی از عضویت در شورای عالی خانه هنرمندان ایران و هیات مدیره خانۀ تئاتر بار دیگر تاکید کرد: «تنفسم خوب نیست و داروهای زیادی مصرف میکنم و تنها راه بهتر شدنم این است که از تهران بروم.»
این تنها عزتالله انتظامی نیست که با این شرایط دچار مشکل شده است. همین چند ماه قبل بود که داریوش مهرجویی، کارگردان برجستۀ سینما در مراسم بزرگداشت خواهرش که در ۶۸ سالگی درگذشت، گفته بود: «من خیلی غمگینم. ژیلا با استعداد بود و تصاویری در اینجا نشان داده شد که من از او ندیده بودم اما از یک چیز کفری میشوم و آن هم این است که چه چیزی ژیلا را کشت! این آلودگی هوا، همه را دارد میکشد. همه دوستان من سرطان گرفتهاند! عزتالله انتظامی در بیمارستان خوابیده است. این رئیس محیط زیست ما کجاست، چه کار میکند؟ مردم ما از این آلودگی دارند میمیرند.»
وقتی هوا آلوده شود...
«تهران و ۶ شهر دیگر جهان از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان شهرهای سالم برای زندگی بهتر معرفی و اعلام شدند.» این روایت یک رویا نیست، خبری واقعی است. نه خبری مربوط به دهۀ ۲۰ یا ۳۰، ماجرایی مربوط به اواخر بهمنماه سال ۱۳۷۴؛ هنگامی که غلامحسین کرباسچی شهردار تهران بود و مجلس چند ماهی بود قانونی را برای ممانعت از گسترش آلودگی هوا از تصویب گذرانده بود، اما کمتر از بیست سال بعد از آن روزها، همین آقای شهردار دو هفته قبل در گفتوگویی با مجلۀ «تجارت فردا» مرثیه خوانده بود که «نفسم گرفت از این شهر...»
ادامه مطلب...
1 - این ماجرا تجربه ای باشد برای همه مسوولان در همه نهادها و قوا که هر گونه نقدی را با اتهاماتی چون سیاه نمایی ، عامل دشمن بودن ، جناحی گری ، فتنه گری و ... پاسخ ندهند. مسوولانی که در دوره قبل ، منتقدان بنزین تولیدی را از سر قدرت می کوبیدند، اگر یادشان بود که خورشید هیچ وقت پشت ابر باقی نمی ماند ، هرگز آن رفتارهای غیراصولی را مرتکب نمی شدند تا نام شان در اذهان مردم و در تاریخ به زشتی برده نشود.
2 - حال که محرز شده یکی از علل مهم آلودگی هوا ، تولید و توزیع بنزین غیراستاندارد بود ، انتظار می رود دولت ، با سرعت بیشتری نسبت به جایگزینی بنزین استاندارد اقدام کند. البته خوشبختانه این اقدام شروع شده است اما تسریع در آن ، مساوی است با کم شدن تلفات آلودگی هوا.
ادامه مطلب...
دکتر معصومه ابتکار - معاون رئیس جمهوری افزود: قانون قبلی در برخی جاها کاستیهای بسیاری داشت و در برخی جاها نیازمند اختیارات بیشتر بودیم؛ همچنین در مواردی قابلیت اجرا و انطباق قوانین با استانداردها و الزامات جدید وجود نداشته در قانون جدید سعی در رفع همه این موارد داریم.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با تصویب قانون جدید ضمانت اجرایی کافی را برای اجرایی کردن قوانین مصوب بگیریم. همچنین جاهایی از این قانون باید جنبه کیفری پیدا کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه قانون جدید بسیار روزامد است ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر این لایحه در دولت تصویب شده و به مجلس ارائه شود تا شاهد هوای سالم و آسمانی آبی در کشور باشیم.
ابتکار در خصوص راه اندازی صندوق ملی محیط زیست نیز اظهار کرد: در حال حاضر این صندوق راهاندازی شده و به جاهای خیلی خوبی خواهیم رسید که به زودی خبرهای آن را اعلام میکنیم.
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۲
عکس : زیست بوم
فرمانداری اصفهان با درخواست گروههای زیست محیطی اصفهان برای برگزاری تجمع به مناسبت روز هوای پاک مخالفت کرد.
اصفهان سیتی www.isfahancity.blogfa.com- بیش از یک دهه است که جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست اصفهان به همراه جمعی از گروههای زیست محیطی و دوستداران محیط زیست همزمان با 29 دی ماه، روز هوای پاک، اقدام به تجمع در یکی از بوستانهای حاشیه زاینده رود می کنند و با همراه داشتن پلاکارد و توزیع بروشور نسبت به توجه به محیط زیست و به ویژه مساله آلودگی هوا اطلاع رسانی می کنند ولی متاسفانه امسال از سوی فرمانداری اجازه تجمع داده نشد و تنها مجوز برگزاری جلسه در فضای بسته صادر شده است.
عدم صدور مجوز از سوی فرمانداری اصفهان در حالی است که شهر اصفهان در سال جاری در بدترین شرایط از نظر آلودگی هوا قرار داشته است و در روزهای اخیر شرایط بحرانی را پشت سر گذاشته است. همچنین بر اساس اصل 27 قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است. ضمن اینکه اصل 50 قانون اساسی به صراحت به حفظ محیط زیست در جمهوری اسلامی تاکید می کند.
گفتنی است در ماههای گذشته شاهد برگزاری تجمعات زیست محیطی فراوانی در شهرهای مختلف کشور از جمله نوشهر، اراک، اهواز ، زنجان، کرمان و تهران بوده ایم که عموماً با استقبال دولتمردان دولت تدبیر و امید همراه بوده است.
دوشنبه 30 دی1392
بسیاری از آنها معتقدند در تابستان گذشته از میزان ریزگردها به شدت کاسته شده است، اما واقعیت آن است که این معضل کماکان وجود دارد و حقوق ابتدایی شهروندان ایرانی که حق بهرهمندی از محیط زیست سالم است، توسط گرد و غبار متجاوز، نقض ميشود. تاكنون مرجعي بينالمللي وارد حل مساله ريزگردها نشده است. اما شهروندان ايراني تمايل دارند بدانند كه اگر مذاكرهها ميان ايران و دو كشور همسايه به نتيجه نرسد، آيا ايران ميتواند از مراجع بينالمللي قضايي براي حل اين مشكل كمك بخواهد و آیا این مورد ميتواند در سامان دادن به معضل ریزگردهای عربی، کارآ باشد؟
ادامه مطلب...
کسانی که از آلودگی هوا آسیب جسمی میبینند. ورثه کسانی که در نتیجه این آلودگی فوت کردهاند و همچنین کسانی که آلودگی هوا موجب ضرر و زیان مالی آنها شده است. پس از اطمینان از اینکه بین آنچه رخ داده و آلودگی هوا رابطه علیت وجود دارد میتوانند علیه دولت طرح دعوا و مطالبه خسارت کنند.
هر سال تعداد زیادی از ساکنان شهرهای بزرگ و صنعتی زیر بار آلودگی هوا حق تنفس سالم را از دست میدهند و در بسیاری از موارد مرگ نتیجه این تضییع میشود. تا امروز انگشت اتهام عواقب ناشی از آلودگی هوا به هر سویی سرک کشیده از رانندگان گرفته تا کارخانههای ساخت خودرو و اخیرا هم مراکز معاینه فنی اما در این میان آنچه کمتر دیده شده وضعیت افراد متضرر و بیماران از وضعیت آلودگی هوا است.
داشتن حق تنفس سالم از جمله دست اولترین حقوقی است که بشر به آن نیاز دارد. اما آیا در ضایع شدن این حق تصمیم گیران دولت دخالت دارند؟ و آیا اگر آسیبی از وضعیت آلودگی هوا به فردی برسد امکان احقاق حق از سوی محاکم قضایی را دارد؟
به گزارش افکارنیوز؛ برای یافتن پاسخ این پرسشها به سراغ بهمن کشاورز، حقوقدان و رییس کانون وکلای دادگستری رفتیم.
ادامه مطلب...
خبرآنلاین - جامعه > قضایی - سعید دهقان، وکیل دادگستری میگوید: قانون اساسی ما جزو معدود قوانینی است که به صورت مدرن به موضوعات محیط زیست پرداخته است؛ اما دولتها برای اجرای این قوانین مصمم نبودهاند.
گفته میشود دادستان به عنوان مدعیالعموم میتواند درمورد آلودگی هوا علیه دستگاههای متخلف اقامه دعوی کند، چرا با این که شرایط هوا در تهران و بسیاری از شهرهای دیگر به این روز افتاده، این اتفاق صورت نگرفته است؟
ادامه مطلب...
مسئله اساسيتر دراين زمينه اين است که به واقع حقوق وابزارهاي متکي بر آن چه نقشي میتوانند در فرايند مقابله با تباهيهاي زيست محيطي به طوراعم و آلودگي هوا به طور اخص داشته باشند؟ و آيا ميتوان با توسل به ابزارهاي حقوقي پيشبيني شده چارهاي براي اين مشکل انديشيد؟
"عباس اسدی" حقوقدان و وکیل دادگستری، در ارتباط با معظل آلودگی هوا به باشگاه خبرنگاران گفت: هوا مهمترين عامل در حيات انسانها است و اگر آلودگي آن از سطح خاصي تجاوز کند باعث ايجاد خطرات مستقيم و غير مستقيم بر سلامتي انسان خواهد بود. اين خطرات به ويژه نسبت به افراد حساس(ازجمله بيماران مبتلابه آسم)،کودکان و سالخوردگان حائز اهميت است.
وی ادامه داد: آلودگي هوارا میتوان به هرگونه تغيير در ترکيبات ايدهال که باعث تغيير کيفيت آن شده به گونهاي که براي سلامتي عمومي مضر باشد تعريف کرد. کيفيت محيط پيرامون ما بهويژه آن دسته از عناصري که ارتباط مستقيم با حيات انسانها، جانوران و گياهان دارند نيازمند مراقبت و کنترل است.
ادامه مطلب...
به گزارش مرکزی دیلی ، محمد رادپور وکیل دادگستری و دانشجوی دکتری حقوق در وبلاگ خود درباره یکی از راهکارهای موثر برای کاهش آلودگی هوای اراک نوشت :
به دلیل پرونده ای که در شازند داشتم و مجبور به حضور در دادگستری این شهرستان بودم، در مسیر راه مشاهده گازهای منتشره از دودکشهای نیروگاه شازند که به نظر بنده فاجعه بود! مرا بر آن داشته تا با استناد به آیه شریفه ” لا یحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم” (سوره مبارکه نساء-آیه ۱۴۸) و با این معنی که”خدا دوست نمیدارد که کسی با گفتار زشت به عیب خلق صدا بلند کند مگر آنکه ظلمی به او رسیده باشد” و همچنین با نظر به اصل ۸ قانون اساسی که اشعار می دارد:”در جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت. شرایط و حدود و کیفیت آن را قانون معین می کند. “والمؤمنون و لمؤمنات بعضهم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر”. به نوبه خود از مسوولین محترم شهر،استان و کشور تقاضا داشته باشم تا مقوله جلوگیری از آلودگی محیط زیست را به طور بسیار جدی تر در دستور کار خود قرار دهند و به خواسته های بحق همشهریان عزیز پاسخ مثبت و عاجل داده و با اتخاذ تصمیمات شایسته و به دور از هرگونه توجیهات غیر قانونی و به قید فوریت نسبت به خارج کردن صنایع آلاینده از چرخه تولید تا رفع موانع اقدام فرمایند.
در ضمن همان طور که شهروندان از مسوولین خود انتظاراتی دارند، لکن خود نیز می بایست در راستای تحقق اهداف زیست محیطی و زندگی در محیطی سالم قدم های مثبتی بردارند که در این راستا پیشنهاد میشود به صورت خودجوش همشهریان عزیز و حداقل برای شروع، روزهای سه شنبه هر هفته صرفا از وسایل نقلیه عمومی استفاده کرده و یا با استفاده از دوچرخه و یا پیاده نسبت به انجام امور روزانه خود اقدام نمایند، که این مهم نه تنها باعث حفاظت از محیط زیست است، بلکه منافع اقتصادی شخصی و اجتماعی را نیز به همراه خواهد داشت.
تاریخ : ۸ دی ۱۳۹۲
اما بهصورت جزئی و خاص، پایتختنشینان با مشکل مضاعفی مواجه هستند که اصلیترین و بنیادینترین حقشان که همانا حق حیات و زندگی سالم است را به طورجدی در معرض خطر قرار داده است. آلودگی هوای تهران ناشی از هر پدیدهای که باشد، مسئولان محترم ما را در این خصوص ملزم به پاسخگویی میکند.از منظر حقوقی و بر اساس اصل بیست و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامیایران بهرهمندی از بهداشت، خدمات درمانی و مراقبتهای پزشکی حقی همگانی است. آنچه در تعریف بهداشت نیز آمده است مهیا کردن شرایطی است که در آن از پیدایش و گسترش انواع بیماریها پیشگیری شود. نتیجتاً حفظ بهداشت عمومیدر تهران، که هوای پاک و یا دارای حداقل استاندارد از مصایق بارز آن است، از عمده وظایف مسئولان بوده و در این راستا موظف به اعمال روشهای گوناگون به منظور کاهش آلودگی شدید هوای این کلانشهر هستند. به علاوه
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...